Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

INTERNATIONAL MOBILITY DAY

11.1.2017.

Zajednički projekt Studentskog zbora Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) - nazvan „International Mobility Day“ (IMD) projekt je koji za cilj ima informirati studente o svim vrstama studentskih razmjena, odnosno o svim prilikama za međunarodno stjecanje iskustva iz različitih struka.

U subotu 14. siječnja 2017. s početkom u 13:00 sati u Velikoj predavaonici na FBF-u održat će se niz predavanja koja bi održavali uglavnom studenti koji su bili na određenom tipu razmjene.

Predavanja će obuhvatiti razmjene putem Erazmusa, CEEPUSa, studentskih udruga te Amgen Scholars program (kao primjer duge ljetne škole) i intership u Rocheu (kao primjer intershipa). Detaljniji program možete vidjeti u rasporedu u prilogu.

Najveći dio predavanja će održati upravo studenti koji su sudjelovali u određenom programu, kako bi mogli iz prve ruke prenijeti svoja iskustva, počevši od toga kako su pronašli određeni program ili doznali za njega, preko toga kako su iskoristili svoje vrijeme na razmjeni te na kraju, po povratku, kakav je to utjecaj imalo na njih i njihove daljnje planove. Programi razmjene često su puni raznih mitova zbog kojih studenti zaziru od prijava, a ovime bismo im htjeli dati točnu informaciju te iste “demistificirati”.

IMD je projekt otvorenog tipa, stoga su svi studenti Sveučilišta u Zagrebu dobrodošli. Međutim tematika je prije svega zanimljiva studentima biomedicinskog, biotehnološkog i prirodnog područja.

Raspored IMB

Sponzori: Amgen d. o. o. i Roche d. o. o.