Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

SKRIVENI SVIJET LJEKOVITIH BILJAKA

7.5.2018.

Kao dio programa u okviru 8. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske, u srijedu, 16. svibnja 2018., u prostorima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (Schrottova 39, Zagreb) održat će se interaktivna izložba pod naslovom “Skriveni svijet ljekovitih biljaka”.

 

U srijedu, 16. svibnja 2018. predavaonica Zavoda za farmaceutsku botaniku Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu preobrazit će se u mali izložbeni prostor interaktivne izložbe pod naslovom „Skriveni svijet ljekovitih biljaka“. Izložba će se održati kao dio programa u okviru 8. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske. Četiri ljekovite biljke koje su odabrane kao tema ovogodišnje izložbe uključuju bazgu, maslinu, lovor i ricinus (skočac). Navedene biljke, kao i njihove droge, mikroskopski preparati, biljni ekstrakti, cvjetovi, plodovi, eterična i biljna ulja zavladat će klupama, prozorima i prozorskim daskama, a posjetitelji će ih imati priliku doživjeti gotovo svim svojim osjetilima.

Izložba je namijenjena školarcima, ali i starijim biljkoljupcima. Osim što će moći zaviriti u mikro-svijet odabranih biljnih vrsta, posjetitelji će imati priliku upoznati se s njihovim ljekovitim učincima iz prve ruke te saznati koji metaboliti su za njih zaslužni.

S nadom da smo potaknuli vašu znatiželju, s veseljem vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite u otkrivanju oku nevidljivih tajni ljekovitih biljaka, ali i brojnih  drugih zanimljivosti koje skriva biljni svijet.


Projekt organiziraju: dr. sc. Maja Friščić, dr. sc. Daniela Jakšić, Vanja Ljoljić Bilić, mag. pharm.