Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Oglasna ploča

8.12.2021.

OBAVIJEST - nastupno predavanje Ivančica Vadjon, prof.

Temeljem članka 3. i 4. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te članka 24. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta daje   O B A V I J E S T   kojom se obavještavaju svi nastavnici, članovi Fakultetskog vijeća Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i svi ostali zainteresirani, da će   Ivančica Vadjon, prof.   održati  nastupno predavanje s temom   “Vježbe za prevenciju lošeg držanja”   u četvrtak, 9. prosinca 2021. u 9 sati u Sportskoj dvorani Kačićeva 23.   Nastupno predavanje pristupnca održava u okviru natječaja za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u nastavnom zvanju predavač, u znanstvenom području društvene znanosti, polje kineziologija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, u okviru predmeta: „Tjelesna i zdravstvena kultura“.

2.12.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Hrvoje Žilić

Obrana završnog specijalističkog rada Hrvoja Žilića, studenta poslijediplomskog specijalističkog studija Dermatofarmacija i kozmetologija pod naslovom "Sigurnosni profil lijekova za psorijazu", će se održati online u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine, u 9.30 sati.

2.12.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Dorotea Kosovec

Obrana završnog specijalističkog rada Dorotee Kosovec, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Dermatofarmacija i kozmetologija pod naslovom "Suvremeni pristup u liječenju vulgarne akne", će se održati online u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine, u 11.30 sati.

29.11.2021.

Obrana doktorskog rada - Barbara Pem

Obrana doktorskog rada Barbare Pem, mag. pharm., studentice poslijediplomskog doktorskog studija „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“, zaposlene na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada,  pod naslovom: "Mehanizam interakcije biotiola s nanočesticama zlata i srebra" u utorak, 14. prosinca 2021. godine, u 15.00 sati u Multimedijskoj predavaonici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Domagojeva

29.11.2021.

Obrana doktorskog rada - Mario-Livio Jeličić

Obrana doktorskog rada Maria-Livia Jeličića, mag. appl. chem., student poslijediplomskog doktorskog studija „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“, zaposlen kao doktoranda na projektu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, pod naslovom: "Određivanje fizikalno-kemijske kompatibilnosti 5-aminosalicilata i folne kiseline kao preduvjet razvoja fiksne kombinacije lijekova" u utorak, 7. prosinca 2021. godine, u 12.00 sati u Seminarskoj predavaonici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Ante Kovačića 1.

29.11.2021.

Obavijest - nastupno predavanje, dr. sc. Neven Gladović

Temeljem članka 3. i 4. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te članka 24. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta daje   O B A V I J E S T   kojom se obavještavaju svi nastavnici, članovi Fakultetskog vijeća Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i svi ostali zainteresirani, da će   dr. sc. Neven Gladović   održati  nastupno predavanje s temom   “Košarkaški dvokorak”   u četvrtak, 2. prosinca 2021. u 9 sati u Sportskoj dvorani Kačićeva 23.   Nastupno predavanje pristupnik održava u okviru natječaja za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u nastavnom zvanju predavač, u znanstvenom području društvene znanosti, polje kineziologija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, u okviru predmeta: „Tjelesna i zdravstvena kultura“.

29.11.2021.

Obavijest - nastupno predavanje, mag. cin. Jasmina Parlov

Temeljem članka 3. i 4. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te članka 24. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta daje   O B A V I J E S T   kojom se obavještavaju svi nastavnici, članovi Fakultetskog vijeća Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i svi ostali zainteresirani, da će   Jasmina Parlov, mag. cin.   održati  nastupno predavanje s temom   “Pilates”   u četvrtak, 2. prosinca 2021. u 8 sati u Sportskoj dvorani Kačićeva 23.   Nastupno predavanje pristupnica održava u okviru natječaja za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u nastavnom zvanju predavač, u znanstvenom području društvene znanosti, polje kineziologija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, u okviru predmeta: „Tjelesna i zdravstvena kultura“.

19.11.2021.

Obavijest o nastupnom predavanju - dr. sc. Andrea Hulina Tomašković

Temeljem članka 3. i 4. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te članka 24. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta daje   O B A V I J E S T   kojom se obavještavaju svi nastavnici, članovi Fakultetskog vijeća Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i svi ostali zainteresirani, da će   dr. sc. Andrea Hulina Tomašković   održati  nastupno predavanje s temom   “Koncept tekuće biopsije u molekularnoj dijagnostici”   u srijedu, 24. studenoga 2021. u 10 sati u Maloj predavaonici, Domagojeva 2.   Nastupno predavanje pristupnica održava vezano za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, u okviru predmeta: „Molekularna dijagnostika“.

19.11.2021.

Obavijest o nastupnom predavanju - dr. sc. Ana Karković Marković

Temeljem članka 3. i 4. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te članka 24. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta daje   O B A V I J E S T   kojom se obavještavaju svi nastavnici, članovi Fakultetskog vijeća Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i svi ostali zainteresirani, da će   dr. sc. Ana Karković Marković   održati  nastupno predavanje s temom   “Zakoni brzine kemijskih reakcija”   u četvrtak, 25. studenoga 2021. u 10,15 sati u Velikoj predavaonici, Ante Kovačića 1.   Nastupno predavanje pristupnica održava vezano za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, u okviru predmeta: „Fizikalna kemija 2“.

16.11.2021.

PANEL ''ANTIBIOTICI NISU BOMBONI''

POZIV PANEL ''ANTIBIOTICI NISU BOMBONI'' Predstavljanje novih smjernica za propisivanje antibiotika Nepotrebno i nepravilno uzimanje antibiotika, te razvoj otpornosti bakterija na antibiotike predstavlja jedan od najvećih  javno-zdravstvenih izazova 21. stoljeća, kako u svijetu i zemljama regije, tako i u Hrvatskoj. Kako bi se o odgovornoj primjeni antibiotika informirala i educirala ne samo stručna, nego i najšira javnost, povodom Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima (WAAW) i Europskog dana svjesnosti o antibioticima (ECDC), u Hrvatskoj se provodi kampanja „Antibiotici nisu bomboni“. Tim će povodom na Cvjetnom trgu u Zagrebu biti postavljene instalacije koje vizualiziraju bakterije, dok će maskota u obliku bakterije dijeliti edukativne letke građanima. U sklopu kampanje, koja se ove godine provodi od 17. do 24. studenog 2021., održat će se i regionalna online konferencija i panel rasprava na koju se možete priključiti putem LINKA „Antibiotici nisu bomboni“ dana 17. studenoga 2021. s početkom u 12:00 sati Po prvi put će, u suradnji s NICE-om (National Institute for Health and Care Excellence), među ostalim, biti predstavljene i nove smjernice za propisivanje antibiotika u Hrvatskoj. Četiri smjernice odnose se na najučestalije zdravstvene tegobe kao što su akutna upala srednjeg uha, grlobolja, samoograničavajuće infekcije dišnih puteva i akutni sinuitis u kojima se propisuju antibiotici kao sredstvo liječenja, a oni se trebaju uzimati samo prema preporuci nadležnog liječnika.   Sudionici panela su vodeći stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije i Srbije: prof. dr. sc. Arjana Tambić Andrašević, dr. med., Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“  prof.dr.sc. Daniela Bandić Pavlović, dr.med., KBC Zagreb doc. dr. Mateja Logar, dr. med., Klinički centar Ljubljana prof. dr. sc. Ivana Ćirković, dr.med., Institut za mikrobiologiju i imunologiju, Medicinski fakultet, Beograd prof. dr.sc. Ivan Kosalec, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Zagreb Moderator: Sven Pal, dr. med., nacionalni koordinator WAAW i  EAAD-a ispred ISKRA-e za Hrvatsku. Nakon uvodnog predavanja uslijedit će rasprava.    Priključite se putem LINKA.