Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Oglasna ploča

30.9.2021.

Obrana doktorskog rada - Ivana Marinović

Obrana doktorskog rada - Ivana Marinović (07/10/2021.)

29.9.2021.

DOBITNICI REKTOROVE NAGRADE U AK. GOD. 2020./2021.

DOBITNICI REKTOROVE NAGRADE U AK. GOD. 2020./2021. Na prijedlog Povjerenstva za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, rektor prof. dr. sc. Damir Boras nagradio je ukupno 186 studentskih radova. Studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta dobitnici Rektorove nagrade u ak. god. 2020./2021: Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora) Sofia Shkunnikova, za rad pod naslovom: „N-glikozilacija imunoglobulina A u šećernoj bolesti tipa 1 kod djece“, pod vodstvom prof. dr. sc. Olge Gornik Kljaić Natan Koraj, za rad pod naslovom: „Razvoj kromatografske metode i optimizacija pripreme biološkog uzorka kao preduvjet terapijskom praćenju lijekova za rak dojke“, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Mirande Sertić Anja Kučević, za rad pod naslovom: „Sinteza i karakterizacija novih hibridnih derivata antranilne kiseline i kinolina kao potencijalnih agensa za suzbijanje bakterijskih biofilmova“, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Perković Ena Vrček, za rad pod naslovom: „Optimizacija priprave zlatnih nanočestica za ciljanu isporuku lijeka Ldope“, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Petre Turčić i Nikoline Kalčec, mag. appl. chem., Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada Elizabeta Paar i Eleonora De Lai, za rad pod naslovom: „Lijekovi koji povećavaju rizik od padova u osoba starije životne dobi“, pod vodstvom doc. dr. sc. Maje Ortner Hadžiabdić Ivana Vrdoljak i Jakov Vuk, za rad pod naslovom: „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, pod vodstvom dr. sc. Kristine Pavić Stipe Mustać, za rad pod naslovom: „Toksičnost talija i protektivni učinak kalija na toksičnost talija“, pod vodstvom prof. dr. sc. Ana-Marije Domijan i doc. dr. sc. Erima Bešića Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici Ivana Babić, Mario Bahlen, Hana Ban, Ema Barić, Iva Begović, Nikola Bišćan, Bruna Burić, Eleonora De Lai, Paula Flegar, Ines Jurak, Sara Koprivica, Sara Koren, Antonio Ljulj, Lea Ivana Martić, Lucija Matić, Karlo Mustać, Luka Nalo, Brigita Novak, Petrik Pavličić, Inja Pavlić, Antonija Pupačić, Tin Rogina, Sofia Shkunnikova, Marija Strgačić, Lucija Žunić, studenti članovi Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) za rad pod naslovom „Studenti farmacije i medicinske biokemije u izazovima pandemije“ Popis dobitnika Rektorove nagrade u ak. god. 2020./2021. dostupan je na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/dobitnici-rektorove-nagrade-za-akademsku-godinu-20202021/ Obavijest o dodjeli priznanja Rektorove nagrade bit će dostupna naknadno. Izložba postera nagrađenih radova održati će se virtualno, a Upute za izradu postera Sveučilište u Zagrebu dostavit će izravno studentima.

29.9.2021.

Obavijest – Dan brucoša - 1. listopada 2021.

Poštovane studentice i studenti, U petak, 1. listopada 2021. održati će se Dan brucoša u Velikoj predavaonici, A. Kovačića 1, suteren, prema programu; 1 GRUPA , 2 GRUPA .  Studentima će na Dan brucoša biti uručene studentske iskaznice, te AAI identiteti ukoliko ranije nisu preuzeti. Molimo da dođete 15 minuta prije početka programa iz organizacijskih razloga.

29.9.2021.

Obavijest - početak akademske godine 2021/2022.

Akademska godina 2021./2022. počinje 1. listopada 2021. prema akademskom kalendaru. Nastava će se izvoditi na klasičan, kontaktan način, u skladu s Preporukama  za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera za akademsku godinu 2021./2022., Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 2. rujna 2021. U prostor Fakulteta nije dopušteno dolaziti studentima s povišenom tjelesnom temperaturom, dišnim i/ili drugim simptomima zarazne bolesti. Nastava će se izvoditi prema rasporedu koji će biti dostupan putem aplikacije Sceduly (AAI@EduHr), 1. listopada 2021. Sve obavijesti i važne informacije vezane za održavanje nastave dostupne su putem sustava za e-učenje Merlin / Referada. Potvrde o upisu na studij moguće je preuzeti u obliku e-potvrde putem aplikacije Studomat i portala e-Građani, ili printati klasičnu potvrdu na Studomatima u hodniku ispred Studentske poslovnice. Klasičnu potvrdu je potrebno ovjeriti u Studentskoj poslovnici. Za sva pitanja studenti mogu kontaktirati Fakultet na adresu stud-poslovnica@pharma.hr.  

24.9.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Iva Marinac-Anđić

Obrana završnog specijalističkog rada Ive Marinac-Anđić, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Razvoj lijekova pod naslovom "Inovativne tehnike pripreme uzoraka u bioanalitici" će se održati online u utorak, 28. rujna 2021. godine, u 15.00 sati.

24.9.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Marina Šantić

Obrana završnog specijalističkog rada Marine Šantić, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Razvoj lijekova pod naslovom "Mogućnosti primjene cimeta u kontroli šećerne bolesti tipa 2" će se održati online u srijedu, 29. rujna 2021. godine, u 14.00.

24.9.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Vedrana Bukal

Obrana završnog specijalističkog rada Vedrane Bukal, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Razvoj lijekova pod naslovom "Identifikacija onečišćenja daptomicina primjenom dvodimenzionalne tekućinske kromatografije spregnute s masenim spektrometrom" će se održati online u srijedu, 29. rujna 2021. godine, u 17.00 sati.

24.9.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Katarina Štritof

Obrana završnog specijalističkog rada - Katarine Štritof, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom "Uloga dugodjelujućih antipsihotika u terapiji shizofrenije" će se održati online u četvrtak, 30. rujna 2021. godine, u 10.00 sati.

24.9.2021.

Pravilnik o studiranju na integriranim preddiplomskim i diplomskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu

Na temelju članka 32. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta, Fakultetsko vijeće Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta na 11. redovitoj elektroničkoj sjednici u akademskoj godini 2020./2021., održanoj dana 22. rujna 2021. godine, usvojilo je Pravilnik o studiranju na integriranim preddiplomskim i diplomskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu pa je dana 24. rujna 2021. godine objavljen na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Fakulteta kako bi osmog dana od dana objave stupio na snagu.

24.9.2021.

Pravilnik o provedbi jednostavne nabave na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu

Na temelju članka 32. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta, Fakultetsko vijeće Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta na 11. redovitoj elektroničkoj sjednici u akademskoj godini 2020./2021., održanoj dana 22. rujna 2021. godine, usvojilo je Pravilnik o provedbi jednostavne nabave na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu pa je dana 24. rujna 2021. godine objavljen na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Fakulteta kako bi osmog dana od dana objave stupio na snagu.