Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Dan otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Dan otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta održan je šestu godinu zaredom uz slogan Od molekule do lijeka u subotu, 25. studenog 2017. u prostorima Fakulteta na adresi A. Kovačića 1.

Kako bi se svim zainteresiranim posjetiteljima, potencijalnim budućim studentima, ali i široj javnosti, približile osobitosti farmaceutske i medicinsko-biokemijske struke, tijekom Dana otvorenih vrata održana su dva zanimljiva predavanja, jedno znanstveno-stručno Gljive poslije kiše u našim domovima, dr. sc. Daniele Jakšić Despot te jedno studentsko predavanje Cand. mag. pharm./med. biochem. koje su održali studenti Zvonimir Mlinarić i Anđela Begonja. Tijekom prvog su prikazane neke znanstveno-stručne aktivnosti zaposlenika fakulteta i važni rezultati njihovih istraživanja, a tijekom studentskog predavanja objašnjene su mogućnosti zaposlenja po završetku studija, ali i sve izvannastavne prilike koje se studentima nude tijekom studentskog života, od znanstveno-istraživačkog rada, odlazaka na kongrese, stručnih praksi u inozemstvu i javnozdravstvenih akcija do sportskih aktivnosti i uspješnih sportskih podviga.

Nakon predavanja, tijekom nekoliko sati održavalo se sedam radionica u kojima su sudjelovali zaposlenici, studenti, ali i bivši studenti Fakulteta koji su se spremno odazvali pozivu za sudjelovanjem. Interaktivnim i atraktivnim radionicama podjednako su se veselili i mali i veliki posjetitelji koji su na FBF došli iz više od 30 osnovnih i srednjih škola iz 15-tak gradova RH.