Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

25.1.2021.

Potražite odgovore na pitanja o cijepljenju na webinaru “Vrhunski hrvatski stručnjaci o cijepljenju protiv COVID-19"

Niste sigurni trebate li se cijepiti? Želite više saznati o sastavu cjepiva? Želite pitati stručnjaka kako je cjepivo “tako brzo odobreno”? Zabrinjava vas rizičnost cjepiva? Brinu vas moguće nuspojave na cjepivo? Devet komora u zdravstvu, u sklopu kampanje Imaš znanje, budi primjer! organizira webinar "Vrhunski hrvatski stručnjaci o cijepljenju protiv COVID-19". Webinar će se održati u srijedu, 27. siječnja od 18 do 20 sati, a sudjelovanje je besplatno.     O regulatornim procesima i odobravanju cjepiva protiv COVID-19 govorit će dr. sc. Nikica Mirošević Škvrce, mag. pharm, dok će prof. dr. sc. Goran Tešović, dr. med. održati predavanje o kliničkim perspektivama i istraživanjima o cijepljenju protiv COVID-19. Dr. sc. Bernard Kaić, prim. dr. med. će govoriti o epidemiološkoj perspektivi i istraživanjima o cijepljenju protiv COVID-19.  Prijavite se na webinar:  bit.ly/Prijava_webinar_cijepljenje Pročitajte više o webinaru   

15.1.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada – Maja Vuksan

Obrana završnog specijalističkog rada – Maje Vuksan , studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom "Teška astma - kako je dijagnosticirati i liječiti" će se održati u utorak, 19. siječnja 2021. godine, u 10 sati preko on-line platforme MS Teams.

13.1.2021.

Novi Erasmus+ natječaji KA103 (programske zemlje) za odlazne mobilnosti ak.godinu 2021./22.- odgoda

Poštovani studenti, novi natječaji KA103 (programske zemlje) za odlazne mobilnosti za ak.godinu 2021./22. odgođeni su do objave novog Erasmus+ programskog vodiča koji će imati promjene. O svim promjenama bit ćete pravovremeno obaviješteni.

13.1.2021.

STEM stipendije – objavljene rang liste III. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021.

Poštovani studenti,    ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.   Rang-liste III. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.   Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.   Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.   Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 16. siječnja 2021. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.   Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.   U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.   Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.   Redovito pratite mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.   Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr.   doc.dr.sc. Cvijeta Jakobušić Brala prodekanica za studente i studijske programe

12.1.2021.

Natječaj za upis na doktorski studij - Rezultati upisa na poslijediplomski doktorski studij „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“ u akademskoj godini 2020./2021.

Rezultati upisa na poslijediplomski doktorski studij „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“ u akademskoj godini 2020./2021. Fakultetsko vijeće Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 7. siječnja 2021. prihvatilo je 15 kandidata za upis na prvu godinu doktorskog studija Farmaceutsko-biokemijske znanosti koji su zadovoljili uvjete natječaja i ostvarili bodove temeljem prosjeka ocjena, znanstvene aktivnosti i strukturiranog razgovora pred Vijećem doktorskog studija. Sukladno čl. 7, st. 5 Pravilnika o doktorskom studiju na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, imena izabranih pristupnika i njihove kvalifikacije, nakon potvrde Fakultetskog vijeća, javno se objavljuju na internetskoj stranici studija. Popis kandidata prihvaćenih na doktorski studij 2020./2021.

8.1.2021.

O B A V I J E S T

Obavještavaju se svi studenti Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta s potresom pogođenih područja, da ukoliko im je potrebna pomoć vezano za studij na Fakultetu, podnesu pisanu zamolbu u Studentsku poslovnicu Fakulteta.   Prodekanica za studente i studijske programe doc. dr. sc. Cvijeta Jakobušić Brala

21.12.2020.

Obrana završnog specijalističkog rada – Darija Kolarić

Obrana završnog specijalističkog rada – Darije Kolarić , studentice poslijediplomskog specijalističkog studija  Razvoja lijekova  pod naslovom "Hidrogelovi s intrinzičnom antimikrobnom aktivnosti" će se održati u utorak, 22. prosinca 2020. godine, u 11.00 sati online putem platforme MS Teams.  

18.12.2020.

Natječaj za PLIVINE stipendije - do 27.12.2020

Natječaj za PLIVINE stipendije   Natječaj je otvoren do 27.12.2020., uvjeti za prijavu na natječaj su:  PLIVA Stipendije.pdf   Prijave su moguće isključivo putem linka za prijave: https://careers.teva/lp/Croatia%20-%20Scholarships/382290928e795b63/?locale=hr_HR&previewLink=true&overrideEmployeeLogin=false&referrerSave=false Sve informacije nalaze se na www.pliva.hr te na https://www.pliva.hr/career/najcesca-pitanja/. Ljudski potencijali Pliva Hrvatska d.o.o.

18.12.2020.

"Objava Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ustroju radnih mjesta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta"

Na temelju članka 32. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Fakultetsko vijeće Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta na 2. izvanrednoj elektroničkoj sjednici u ak. god. 2020./2021., održanoj dana 9. studenoga 2020. godine, usvojilo je tekst Pravilnika o  izmjenama i dopunama Pravilnika o ustroju radnih mjesta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, nakon čega je na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu od 15. prosinca 2020. godine dana suglasnost Senata na Pravilnik pa je dana 18. prosinca 2020. godine objavljen na oglasnoj ploči Fakulteta i mrežnoj stranici Fakulteta, kako bi osmog dana od dana objave stupio na snagu. Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ustroju radnih mjesta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta

17.12.2020.

Obrana završnog specijalističkog rada – Ana Čačić

Obrana završnog specijalističkog rada – Ane Čačić , studentice poslijediplomskog specijalističkog studija  Razvoja lijekova  pod naslovom "Hidrogelovi s intrinzičnom antimikrobnom aktivnosti" će se održati u utorak, 22. prosinca 2020. godine, u 9 sati u Velikoj predavaonici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Domagojeva 2.