Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

20.7.2021.

Upisi u prvu godinu studija u akad.god. 2021/2022.

Poštovane maturantice i maturanti, Hvala što ste odabrali jedan od studija koji se izvode na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Upisi u prvu godinu studija obavljat će se online. Upisni obrazac je dostupan do petka 23.07. u 16h. Studentska poslovnica Farmaceutsko-biokemijski fakultet upisi@pharma.hr   Upisni obrazac http://www.pharma.unizg.hr/hr/upisi/integrirani-preddiplomski-i-diplomski-studij/upisni-obrazac/ Postupak upisa http://www.pharma.unizg.hr/hr/upisi/integrirani-preddiplomski-i-diplomski-studij/postupak-upisa0/ Upisi u prvu godinu studija na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu provoditi će se isključivo ONLINE http://www.pharma.unizg.hr/hr/upisi/integrirani-preddiplomski-i-diplomski-studij/upisi-u-prvu-godinu-studija/ Prijava za upis na studijske programa http://www.pharma.unizg.hr/hr/upisi/integrirani-preddiplomski-i-diplomski-studij/prijave-za-upis/  

16.7.2021.

Obrana doktorskog rada - Ivona Tomić

Obrana doktorskog rada Ivone Tomić, mag. pharm., studentica poslijediplomskog doktorskog studija „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“, zaposlena kao asistent na Farmaceutskom fakultetu, Sveučilišta u Mostaru, branit će svoj doktorski rad pod naslovom: "Razvoj funkcionalnog hidrogela s nanokristalima azelatne kiseline" u srijedu, 21. srpnja 2021. godine, u 11.00 sati u Velikoj predavaonici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Ante Kovačića 1.

15.7.2021.

Obrana završnog specijalističkog - rada Kristina Novak

Obrana završnog specijalističkog rada Kristine Novak, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom "Uloga ljekarnika u liječenju osoba s Alzheimerovom bolesti" će se održati online u srijedu, 21. srpnja 2021. godine, u 14.30 sati.  

15.7.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Maja Kopričanec

Obrana završnog specijalističkog rada Maje Kopričanec, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom "Uloga ljekarnika u upravljanju antimikrobnom terapijom" će se održati online u ponedjeljak, 19. srpnja 2021. godine, u 13.00 sati.  

15.7.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Katarina Perić

Obrana završnog specijalističkog rada Katarine Perić, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Dermatofarmacija i kozmetologija pod naslovom "Uloga ljekarnika u liječenju kožnih bolesti: pregledi i iskustva iz ljekarničke prakse" će se održati online u petak, 16. srpnja 2021. godine, u 9.00 sati.  

2.7.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Ana Nikšić

Obrana završnog specijalističkog rada Ane Nikšić, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Dermatofarmacija i kozmetologija pod naslovom "Formulacija U/V emulzije za njegu i zaštitu kože ruku", će se održati online u ponedjeljak, 5. srpnja 2021. godine, u 13.00 sati.  

23.6.2021.

Obrani doktorskog rada - Kristina Radić, mag. pharm.

Obrana doktorskog rada Kristine Radić, mag. pharm., studentice poslijediplomskog doktorskog studija „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“, zaposlena kao asistent na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, branit će svoj doktorski rad pod naslovom: "Biodostupnost, permeabilnost i antioksidacijska aktivnost nutraceutika iz komine masline" u petak, 9. srpnja 2021. godine, u 12.00 sati u Velikoj predavaonici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Ante Kovačića

14.6.2021.

FARMEBS 2021

Poštovane kolegice i kolege, obavještavamo Vas da će se 9. Simpozij studenata farmacije i medicinske biokemije (FARMEBS 2021) održati 30. rujna 2020. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. FARMEBS 2021 održat će se uživo ili u hibridnom obliku (dijelom online, a dijelom uživo), a broj sudionika uživo ovisit će o tadašnjoj epidemiološkoj situaciji, o čemu ćemo Vas pravodobno obavijestiti. Kao i svih prethodnih godina, FARMEBS 2021 bit će posvećen svim aspektima istraživanja lijekova, kao i medicinsko-biokemijskoj dijagnostici, s tim da će ove godine u plenarnom predavanju poseban naglasak biti na COVID-19 cjepivima. Plenarno predavanja pod naslovom „Cjepiva protiv COVID-19 bolesti: iskustva vs. očekivanja“ održati prof. dr.sc. Vladimir Trkulja sa Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također pozivamo sve studente diplomskih i poslijediplomskih studija da prijave sažetke i prezentiraju rezultate svojih doktorskih, diplomskih i studentskih znanstvenih radova u obliku usmenih i posterskih priopćenja. Najuspješnijima će biti dodijeljene vrijedne nagrade i priznanja. FARMEBS je uvijek izvanredna prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, upoznavanje, druženje i povezivanje studenata različitih godina studija i studijskih programa te omogućuje povezivanje studenata i struke sa znanošću. Nadamo se da ćemo unatoč epidemiološkim izazovima i ove godine održati tu dobru tradiciju! Informacije o simpoziju dostupne su na adresi http://farmebs.pharma.hr, kao i poveznice za prijave sudjelovanja i sažetaka (rok 31.kolovoza 2021.). Dobrodošli na FARMEBS 2021! Organizacijski odbor

14.6.2021.

POZIV na javno predstavljanje nacrta doktorskoga rada - Laura Nižić Nodilo, mag. pharm.

Javno predstavljanje nacrta doktorskoga rada Laure Nižić Nodilo, mag. pharm. pod nazivom "Razvoj i optimiranje nazalne depozicije inovativnih farmaceutskih oblika kortikosteroida" održati će se u Velikoj predavaonici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Ante Kovačića 1 u ponedjeljak 15. lipnja 2021. godine u 15 sati.

14.6.2021.

POZIV na javno predstavljanje nacrta doktorskoga rada - Petra Roškarić, mag. appl. chem.

Javno predstavljanje nacrta doktorskoga rada Petre Roškarić, mag. appl. chem. pod nazivom "Utjecaj dodatka eikozapentaenske i dokozaheksaenske masne kiseline na upalu, oksidacijski stres i metabolizam lipida tijekom razvoja metaboličkog sindroma" održati će se u Velikoj predavaonici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Domagojeva 2 u ponedjeljak 14. lipnja 2021. godine u 13 sati.