Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

17.6.2022.

Produljenje roka za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta

Temeljem Pravilnika o nagradama i priznanjima Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta usvojenog na 7. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća od 26. travnja 2017. godine Povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta daje obavijest o PRODULJENJU ROKA ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU NAGRADA I PRIZNANJA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKOGA FAKULTETA Rok za podnošenje prijedloga je petak 1. srpnja 2022. godine. Prijedlozi s prilozima predaju se na adresi: Sveučilište u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Dekanat, Ante Kovačića 1, s naznakom „Povjerenstvu za dodjelu nagrada i priznanja – prijedlog za dodjelu nagrada i priznanja“ ili elektronski na e-mail adresu: dekanat@pharma.hr.

10.6.2022.

Natječaj za dodjelu Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2021./2022.

Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2021./2022. Tekst natječaja dostupan je na poveznici. Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, putem poveznice. Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Rok za prijavu na Natječaj je do srijede 30 lipnja 2022. do 16 sati.   Ispis cijelog prijavljenog rada u dva primjerka, potpisano obrazloženje mentora na obrascu generiranom putem mrežnih stranica Sveučilišta i ako je potrebno, suglasnost Povjerenstva za etičnost eksperimentalnog rada FBF-a studenti trebaju dostaviti u Dekanat Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta srijede 30 lipnja 2021. do 16 sati. U isto vrijeme, elektroničku verziju rada i svih popratnih dokumenata kandidati trebaju dostaviti na adresu elektroničke pošte Povjerenstva za studentske i diplomske nagrade (diplomskiradovi@pharma.hr).   Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade te kriteriji izvrsnosti po kojima će se vrednovati zaprimljeni studentski radovi nalaze se na mrežnim stranicama Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta pod odjeljkom DOKUMENTI, Akti Sveučilišta i Rektorskog zbora, Akti značajni za studente, odnosno Akti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pravilnici, Akti značajni za studente. Upute za pisanje i tehničko opremanje radova nalaze se kao Prilog 2 unutar Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade koji je dostupan na poveznici. Dodatne informacije o sadržaju pojedinih poglavlja studenti mogu naći u uputama za pisanje diplomskog rada koje su objavljene na Merlin sučelju za e-učenje, u kolegiju Diplomski rad.

8.6.2022.

POZIV na javno predstavljanje nacrta doktorskoga rada - Merima Čolić, mag. med. biochem.

POZIV na javno predstavljanje nacrta doktorskoga rada   Seminarska predavaonica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Ante Kovačića 1 ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine, u 14 sati   Pristupnica: Merima Čolić, mag. med. biochem. „Urinarni biokemijski biljezi prekomjerno aktivnog mokraćnog mjehura kod djece“               Stručno povjerenstvo: prof. dr. sc. Roberta Petlevski, Sveučilište u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijski fakultet nasl. doc. dr. sc. Andrea Tešija Kuna, KBC Sestre milosrdnice akademik Bojan Jelaković, KBC Zagreb     mentori: dr. sc. Slaven Abdović, Sveučilište u Zagrebu Medicinski fakultet prof. Dr. sc. Dunja Rogić, Sveučilište u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijski fakultet  

7.6.2022.

3. hrvatski kongres kliničke farmacije

3. HRVATSKI KONGRES KLINIČKE FARMACIJE u organizaciji SEKCIJE ZA KLINIČKU FARMACIJU HRVATSKOG FARMACEUTSKOG DRUŠTVA u suradnji s FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKIM FAKULTETOM SVEUČILIŠTA U ZAGREBU   KLINIČKA FARMACIJA U SUSTAVU ZDRAVSTVA: MOGUĆNOSTI I IZAZOVI Zagreb, hotel Hilton Garden Inn, 09. – 11. lipnja 2022. SVE INFORMACIJE O KONGRESU NA POVEZNICI.

6.6.2022.

GENP 2022 International Conference - Green Extraction of Natural Products

U Poreču će se 27. i 28. listopada 2022. u organizaciji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. održati međunarodni kongres GENP 2022 - Green Extraction of Natural Products. Kroz glavne teme kongres će predstaviti: nove znanstvene spoznaje vezane uz valorizaciju poljoprivredno-prehrambenog otpada, bioprocesne resurse i inovativne tehnologije primjenu načela zelene kemije i energetske učinkovitosti u prehrambenom i farmaceutskom sektoru Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje na kongresu i slanje sažetaka putem mrežne stranice   http://genp2022.pbf.hr

1.6.2022.

Natječaj za upis na poslijediplomski doktorski studij u akademskoj godini 2022./2023.

Natječaj za upis na poslijediplomski doktorski studij u akademskoj godini 2022./2023. dostupan je na poveznici.

31.5.2022.

Natječaj za upis na poslijediplomske specijalističke studije u akademskoj godini 2022./2023.

Natječaj za upis na poslijediplomske specijalističke studije u akademskoj godini 2022./2023. dostupan je na poveznici.

10.5.2022.

Pliva - oglas za studentski posao

Zapošljavamo:   STUDENTE ZA RAD U ODJELU KOMERCIJALNOG POSLOVANJA (m/ž)   Kao član Tevinog odjela Komercijalnog poslovanja imat ćete priliku za učenje i razvoj u internacionalnom okruženju te raditi na: evidenciji kvartalnih zaliha lijekova administrativnim aktivnostima vezanim uz kvartalne zalihe lijekova   Vaš profil: student/ica EFZG-a ili FBF-a, s mogućnošću rada preko studentskog ugovora raspoloživi ste za kvartalni način rada: 30ak h tjedno svakih nekoliko mjeseci (tijekom siječnja, travnja, srpnja i listopada) kroz duži vremenski period odlično se koristite engleskim jezikom zainteresirani ste za administrativne poslove vezane uz kvartalne zalihe lijekova dobro poznajete MS Office alate       Kao član Tevinog odjela Komercijalnog poslovanja imat ćete priliku za učenje i razvoj u internacionalnom okruženju. Započnite karijeru i postanite dio PLIVINOG tima koji pruža priliku za razvoj kroz rad na izazovnim i dinamičnim zadacima! . Ako ste u navedenom radnom mjestu prepoznali izazov za svoju karijeru te udovoljavate navedenim uvjetima, svoju molbu i životopis dostavite nam najkasnije do 16. svibnja 2022. na mail adresu posao@pliva.com uz naslov „Studentski posao – komercijalno poslovanja“.

29.4.2022.

Poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta

Temeljem Pravilnika o nagradama i priznanjima Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta usvojenog na 7. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća od 26. travnja 2017. godine Povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta objavljuje   POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU NAGRADA I PRIZNANJA    SVEUČILIŠTA U ZAGREBU FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKOGA FAKULTETA   Rok za podnošenje prijedloga je 23. svibnja 2022. godine, izuzev prijedloga za dodjelu Povelje „Prijatelj Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta“ koji se podnosi do 1. lipnja 2022. godine.   Prijedlozi s prilozima predaju se na adresi: Sveučilište u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Dekanat, Ante Kovačića 1, s naznakom „Povjerenstvu za dodjelu nagrada i priznanja – prijedlog za dodjelu nagrada i priznanja“ ili elektronski na e-mail adresu: dekanat@pharma.hr.

19.4.2022.

Pliva - oglas za posao

Jeste li se ikada zapitali kako bi nakon završetka studija bilo raditi u PLIVI i iskoristiti stručno farmaceutsko znanje u praksi? Uskoro završavate farmaceutski fakultet i spremni ste za prvo zaposlenje u struci, a uz to izvrsno govorite Njemački? Želite raditi u internacionalnom timu? Onda je ovo prava pozicija za Vas! Znanje, stručnost, predani timski rad, znatiželja i suvremene tehnologije - ključ su PLIVINOG uspjeha. Iza investicija, izvoza, prodaje i svih pokazatelja uspješnosti kompanije stoje zaposlenici čija nas velika strast prema onome što rade pokreće i koji svojim znanjem i trudom svakodnevno unapređuju kvalitetu života ljudi diljem svijeta.  Stručnjaka za farmakovigilanciju sa znanjem njemačkog jezika (m/ž) Ako ste u navedenom radnom mjestu prepoznali izazov za svoju karijeru i udovoljavate navedenim uvjetima, svoj životopis na hrvatskom i engleskom jeziku dostavite do 8. svibnja prijavom na link.