Preskočite na glavni sadržaj

Ostalo

eSTUDENT

eSTUDENT je neprofitna udruga nastala 2004. inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njezini članovi budu poticatelji promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja i poznanstava. Dakle, ova udruga nije osnovana od strane studenata farmacije i medicinske biokemije, ali ih svakako uključuje. Danas, kao najveća i najaktivnija studentska udruga u Hrvatskoj, okuplja više od 200 aktivnih članova, studenata mnogih sastavnica sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Svake se godine organizira više od dvadeset projekata u kojima ukupno sudjeluju tisuće studenata iz Hrvatske, ali i cijelog okružja. Iza svakog projekta, radionice i djelovanja same Udruge stoje motivirani studenti koji svojim radom poboljšavaju okolinu u kojoj djeluju. Svim je članovima zajednička strast, polet i kreativnost koji ih potiču da šire postojeće projekte i stvaraju nove, što je prilika za dodatnu izobrazbu, nove izazove i dodatna iskustva tijekom studiranja. Svemu što rade pristupaju iskreno, motivirano i pozitivno dok ne pretoče svoje vizije u stvarnost. Surađuje s više od 70 partnera koji djeluju u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu. Cilj je udruge eSTUDENT omogućiti dodatnu izobrazbu radom na projektima te potpora i podizanje kvalitete studiranja. Aktivnim članstvom u udruzi eSTUDENT zajedničkim radom studenti mogu razvijati svoju kreativnost i neprestano učiti od vršnjaka i starijih kolega iz različitih područja.
Mrežne stranice

 

Udruga mladih PROMISE

Udruga mladih PROMISE tim je studenata te novopečenih magistara i doktora koji se bave pojedinačnim i interdisciplinarnim pristupom pacijentima. Njihov je cilj utjecati na osuvremenjivanje medicine i popularizirati osobni pristup. Nastoje povezati i obrazovati pacijente i zdravstvene djelatnike o najnovijim medicinskim načelima kako bi osigurali napredak u medicinskom i znanstvenom pristupu na državnoj i međunarodnoj razini. Članovi gaje strast prema medicini i tehnologiji te vjeruju da je kombinacija tih dvaju područja ključ zdrave budućnosti. Cilj im je sudjelovati u popularizaciji osobne zdravstvene skrbi u doba razvoja novih terapijskih i dijagnostičkih pristupa. Njihovi su projekti usmjereni na različite metode i teme u P4 medicini koje uključuje personaliziranu, participatornu, preventivnu i prediktivnu medicinu. Sudjeluju u organizaciji festivala znanosti, u međunarodnom istraživačko-obrazovnom projektu “CACAO” i u međunarodnom projektu FT3 te su partneri projekta INVITE u kategoriji ERASMUS+.
Mrežna stranica
Stranica na Instagramu
Profil na LinkedInu

 

Zdravo sveučilište

Promidžbeno-preventivni program Zdravo sveučilište projekt je Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, a pokrenut je radi očuvanja i unapređenja zdravlja studenata izobrazbom, učenjem novih vještina te socijalnim i kulturnim interakcijama. Glavni su razlozi za provedbu Programa izravna zdravstvena dobrobit studenata i osiguravanje primarne zdravstvene zaštite studenata u nekom od oblika koji uključuje suradnju svih dionika sustava. Znanje o zdravlju daje studentima nakon završetka studija temeljne preduvjete i izgrađuje spremnost na izazove koji ih očekuju u studentskom i daljnjem profesionalnom i privatnom životu, promiče zdravstvenu pismenost budućih akademskih građana te pridonosi zajednici u cjelini. Suradnjom studentskih zborova, organizacija, udruga i sekcija želi se postići sustavan i cjelokupan pristup toj važnoj i osjetljivoj temi. Ideja je stvoriti platformu preko koje bi studenti mogli dobiti različite podatke važne za njihovo zdravlje, zdravstvenu zaštitu i opće obrazovanje iz tog područja. Organiziranjem izobrazbe, predavanja, radionica, konferencija i različitih drugih događanja u svim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, studentskim domovima, Studentskom centru i drugim mjestima okupljanja mladih programom se nastoji poboljšati obaviještenost i vještine studenata u pogledu njihova zdravlja, podići kvalitetu zdravstvene zaštite studenata, obrazovati iz područja zdravstva te promicati zdrave stilove života i sprečavanje bolesti, posebice onih učestalijih u studentskom razdoblju. Program organizira Studentske dane zdravlja gdje se studentima pružaju različiti podatci o zdravlju, stječu određene praktične vještine koje im poslije mogu pomoći, gdje mogu upitati svoje kolege sve što ih zanima u neposrednom kontaktu i podignuti svijest o važnosti brige za zdravlje. Radu Zdravog sveučilišta studenti se mogu priključiti na početku akademske godine kad Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavljuje poziv svim zainteresiranim studentima da se uključe u rad studentskih odbora ili putem Studentskoga zbora FBF-a i CPSA-e.
Stranica na Facebooku
 

Pretraživanje

Vrh