Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

7.11.2018.

BEST

Taman su završili ispitni rokovi i želiš se malo odmoriti Zagreba? Živjeti grčkim tj. Halara stilom, posjetiti Francusku, ili Kanarske otoke? Nauči nešto novo, upoznaj ljude iz cijele Europe i provedi nezaboravnih 10 dana u jednom od 18 Europskih gradova. Cijena seminara upada u studentski budžet jer studenti Sveučilišta u Zagrebu plaćaju sudjelovanje na seminaru do max. 20 eura! Ta cijena pokriva smještaj i hranu tijekom cijelog seminara, a put si plaćaš sam. Prijavi se do 25.11.2018! Prijava je vrlo jednostavna, sve što trebaš napraviti je napisati motivacijsko pismo i odgovoriti na tri kratka pitanja. Za prijavu slijedi ove jednostavne korake: 1) Napravi korisnički račun na best.eu.org 2) Istraži ponuđene seminare na https://best.eu.org/courses/list.jsp 3) Odaberi lokaciju (možeš prijaviti do tri seminara) i pritisni Apply! 4) Napiši motivacijsko pismo (kratko i neformalno - čitat će ga tvoji kolege studenti, pokušaj se istaknuti i nasmijati ih!) 5) Pošalji mail na: patricija.ivos@best.hr sa svojim imenom i prezimenom te slikom indexa (prva strana i strana s upisanom tekućom godinom studija). Tako ćemo utvrditi da si student i tvoj će se račun validirati te će tvoja prijava postati valjana. Više informacija možeš naći na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/BESTZagreb/, a možeš baciti oko i na web stranicu http://www.best.hr/en/home/. Ako imaš bilo kakvih pitanja ili nedoumica, javi se na: patricija.ivos@best.hr BEST Zagreb je volonterska i neprofitna udruga, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnoloških i tehničkih fakulteta s 96 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

4.11.2018.

POZIV INTERAKTIVNO PREDAVANJE

POZIV INTERAKTIVNO PREDAVANJE   Kako ih napisati? …seminari, stručni, znanstveni, završni i diplomski radovi   Poštovane kolegice, poštovani kolege, pozivamo Vas na interaktivno predavanje „Kako ih napisati? …seminari, stručni, znanstveni, završni i diplomski radovi“.   Predavanjem će se obuhvatiti: DIO 1 kategorije radova, njihove sličnosti i razlike hodogram pisanja rada (odabir teme, struktura rada, razrada pojedinih dijelova) najčešće pogreške programska rješenja Predavač: Božidar Nikša Tarabić, mag.psych. DIO 2 pretraživanje informacija (što izbjegavati? koje strategije primijeniti?) te kako doći do kvalitetnih izvora informacija i literature kako (ne) koristiti Googleov pretraživač i Wikipediju društvene mreže u službi kreiranja popisa literature čuvanje akademske čestitosti ili kako pravilno citirati i navoditi Predavačica: Jagoda Mesić, mag. ethnol. et anthrop., mag. bibl.   Mjesto i termin predavanja: Studentski centar Zagreb, Savska 25 Stablo znanja - 1. kat, glavna zgrada 06.11. (utorak), od 17:30 do 19:30 sati

29.10.2018.

Objava natječaja za posao-Pliva

2 natječaja : Stručnjak za farmakovigilanciju i Stručnjak za regulatorne poslove Stručnjak za farmakovigilanciju Stručnjak za regulatorne poslove

24.10.2018.

Nagrada

PROF. DR. SC. JANKO HERAK, umirovljeni redoviti profesor u trajnom zvanju FBF-a dobio je DRŽAVNU NAGRADU ZA ZNANOST ZA 2017. GODINU - NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO – PODRUČJE PRIRODNIH ZNANOSTI.

23.10.2018.

Zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta "Cappella Panacea"

Pozivamo sve zainteresirane studente za pjevanje u zboru našeg fakulteta "Cappella Panacea" da nam se priključe na otvorenim probama u utorak 23.10. i srijedu 24.10. od 18 do 20 sati u studentskoj učionici. Nadam se da se vidimo u što većem broju ! 

23.10.2018.

POZIV INTERAKTIVNO PREDAVANJE Kako i što učiti?

Više o predavanju na poveznici.

16.10.2018.

Natječaj za dodjelu stipendije studentima farmacije

Ljekarna Jadran raspisuje natječaj za dodjelu stipendija studentima farmacije. Privola  Izjava Natječaj   


4.10.2018.

Objava za vježbe iz Farmaceutske kemije 1

Vježbe iz kolegija Farmaceutska kemija 1 Obavještavaju se studenti grupe V2 da vježbe počinju u utorak, 9.10. u 13.00. Na vježbe je obavezno ponijeti kutu, naočale i skriptu za vježbe. Prvi radni dan se rade vježbe Acetilsalicilna kiselina i Benzokain, koje je potrebno naučiti. Znanje će biti ispitano prije početka vježbi.

27.9.2018.

Natječaj za stipendiju za diplomski studij na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech), SAD - rok za prijavu: 19 listopada 2018.

Poštovani studenti, obavijest o Natječaju za stipendiju Zaklade Naumann-Etienne za diplomski studij na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) u Atlanti, SAD za ak. god. 2019./2020 dostupna je ovdje. Rok za prijavu je petak 19. listopada 2018. Poveznica na Natječaj objavljen na sveučilišnim stranicama je: http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/ostale-mogucnosti-stipendiranja/.