Preskočite na glavni sadržaj

Upiši FBF

Farmaceutsko-biokemijski fakultet jedna je od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Od 1986. na Fakultetu se izvodi sveučilišna nastava iz dvaju integriranih prijediplomskih i diplomskih studija (studij Farmacije i studij Medicinske biokemije) te nekoliko poslijediplomskih doktorskih i specijalističkih studija. Vodeća je znanstveno-istraživačka institucija u Republici Hrvatskoj koja obrazuje stručnjake iz područja farmacije i područja medicinske biokemije, a završetkom studija diplomandi stječu akademski naziv sveučilišnog magistra farmacije, odnosno sveučilišnog magistra medicinske biokemije i laboratorijske medicine. Nakon završenog diplomskog studija studenti imaju priliku nastaviti svoje cjeloživotno obrazovanje na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju (Farmaceutsko-biokemijske znanosti) ili poslijediplomskim sveučilišnim specijalističkim studijima (Dermatofarmacija i kozmetologija, Klinička farmacija, Medicinska biokemija i laboratorijska medicina, Molekularna dijagnostika, Toksikologija, Razvoj lijekova, Fitofarmacija s dijetoterapijom).
 
Utemeljen na dugogodišnjoj tradiciji nastavnog i znanstvenog rada, Farmaceutsko-biokemijski fakultet mjesto je trajnog obrazovanja i usavršavanja intelektualaca prepoznatljivih i uvaženih ne samo u zdravstvenoj struci već i u društvu općenito. Zajedno s Medicinskim, Stomatološkim i Veterinarskim fakultetom, Farmaceutsko-biokemijski fakultet tvori skupinu biomedicinskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U ak. god. 2023./2024. na sveučilišnom integriranom prijediplomskom i diplomskom studiju Farmacija studira je 834 studenata, sveučilišnom integriranom prijediplomskom i diplomskom studiju Medicinska biokemija 191 studenata, poslijediplomskom doktorskom studiju 106 studenata, a poslijediplomskim specijalističkim studijima 232 studenta.
 
Po svojoj izvrsnosti u farmaceutskoj i medicinsko-biokemijskoj izobrazbi na razini integriranog prijediplomskog i diplomskog studija, na poslijediplomskoj razini te po svom doprinosu znanosti, Fakultet je ekspertni izvor farmaceutskih i medicinsko-biokemijskih znanja. Kroz znanstvene i istraživačke projekte Fakultet ostvaruje uspješnu suradnju s drugim fakultetima na nacionalnoj i međunarodnoj razini, s istraživačkim institutima, farmaceutskom industrijom, bolnicama, ljekarnama, domovima zdravlja, javno-zdravstvenim institucijama te farmaceutskom i medicinsko-biokemijskom strukom.
 
Glavna uloga Fakulteta je upravo promocija znanosti, organiziranje i provođenje visoko-obrazovnog procesa u farmaciji i medicinskoj biokemiji, unaprjeđenje zdravlja obrazovanjem suvremenih zdravstvenih stručnjaka osposobljenih za rad u sustavu zdravstvene zaštite, javno-zdravstvenim i istraživačkim institucijama.

Studiji

Pretraživanje

Vrh