Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

RAZGOVORI O NAPREDNOM RAČUNANJU U SRCU

10.11.2022.

Pod okriljem Programa za zajednicu, u Srcu se od 14. do 16. studenog organizira niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno-zahtjevnih istraživanja. Tim e-znanstvenika specijaliziran za podršku znanstvenicima predstavit će mogućnosti uporabe naprednog računanja u području računalne kemije, bioinformatike i strojnog učenja, a brojni panelisti predstavit će svoja iskustva u primjeni HPC tehnologija u radu i izložiti potencijal primjene naprednog računanja u specifičnim znanstvenim područjima. 

 

Cilj razgovora o naprednom računanju u Srcu okupiti zajednicu postojećih i budućih korisnika naprednog računanja, sve zainteresirane za primjenu HPC tehnologija uputiti u mogućnosti provedbe računalno-zahtjevnih istraživanja te pružiti više informacija o novoj generaciji nacionalne e-infrastrukture HR-ZOO. 

Stranice usluge Srce i zajednicaSrce želi zajednici približiti usluge, alate i svoje znanje kako bi cjelokupna akademsko-istraživačka i gospodarska zajednica te javna uprava što učinkovitije iskoristila potencijale e-infrastrukture te novih i naprednih informacijskih tehnologija u svom radu. 

Za više detalja o događanjima i prijavu za sudjelovanje posjetite stranicu Srce i zajednica. 

HR-ZOO lenta