Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

izv. prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo

E-mail: dvitali@pharma.hr
Telefon: 01 6394 772
Adresa: Zavod za kemiju prehrane
Domagojeva 2, 10000 Zagreb

Profil

dr. sc. Dubravka Vitali Čepo zaposlena je kao izvanredna profesorica i predstojnica Zavoda za kemiju prehrane. Voditeljica je kolegija „Fiziološki i biokemijski aspekti prehrane“, "Biokemija prehrane", "Dijetoterapija", koji se izvodi i na engleskom jeziku kao "Nutrition therapy i "Zdravstvena ekologija",  te suradnica na kolegijima "Farmaceutska skrb" i "Radikali i antioksidansi u zdravlju i bolesti" na integriranim diplomskim studijima Farmacije i Medicinske biokemije. Voditeljica je na nekoliko kolegija poslijediplomskog doktorskog studija (modul Farmaceutske znanosti) te na poslijediplomskim specijalističkim studijima "Dermatofarmacija i kozmetologija" i "Fitofarmacija sa dijetoterapijom". Područje njezina znanstvenog interesa usmjereno je na istraživanja suvremenih postupaka izolacije te bioloških učinaka bioaktivnih komponenata hrane.

OBRAZOVANJE

  • 2008. Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Poslijediplomski doktorski studij, akademski stupanj: doktor znanosti u području biomedicine i zdravstva
  • 2002. Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Diplomski studij farmacije, akademski stupanj: magistar farmacije

RADNO ISKUSTVO

  • 2015.-danas: izvanredna profesorica na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2009.- 2015.: docentica na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2008.-2009.: viša asistentica na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2002.-2008.: asistentica na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

BORAVCI NA STRANIM INSTITUCIJAMA

  • 2007. Charles University, Prague. Department of Biochemical science, Faculty of Pharmacy, Češka
  • 2006. University of Pardubice, Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemical Technology, Češka

PROJEKTI

  • Voditeljica projekta HRZZ „Održivi razvoj inovacije u hrani – valorizacija otpada masline“ (broj projekta: IUP-2014-09-9143, 2015.-2018.)
  • Suradnica na projektu: Ultrazvučna ekstrakcija funkcionalnih sastojaka iz prehrambenog otpada (u tijeku, potpore Sveučilišta u Zagrebu)
  • Suradnica na dva projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH: Konditorski proizvodi na bazi cerealija: Nutritivno-tehnološka istraživanja (2002.-2005., broj projekta: 0006621) i Funkcionalna hrana-dijetetski proizvodi na bazi žitarica (2007.-2012., broj projekta: 006-1130475-0159)

OSTALO

  • 2013-danas: MC  član COST projekta "INFOGEST: Improving Health Properties of Food by Sharing our Knowledge on the Digestive Process"
  • 2012-danas: American Chemical Society (ACS)
  • 2011-danas: član uređivačkog odbdora znanstvenog časopisa za prehranu i dijetoterapiju "Food in Health and disease"
  • 2011-danas: član znanstvenog odbora međunarodnog znanstvenog kongresa "From food to health"

BIOGRAFIJA

  • Rođena u Zagrebu 1979. godine. Maturirala u općoj gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru 1997. i iste godine upisala Studij Farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala 2002. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, Zavod za kemiju prehrane gdje radi od studenog 2002. godine.
  • Born in Zagreb in 1979. Graduated from high school in 1997. In 2002. graduated at Faculty of Pharmacy and Biochemistry, University of Zagreb, Department of Food Chemistry. Started her postgraduate studies at the same department in November, 2002. 

Radovi uvršteni u Hrvatsku znanstvenu bibliografiju (CROSBI)

Biografija

Rođena u Zagrebu 1979. godine. Maturirala u općoj gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru 1997. i iste godine upisala Studij Farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala 2002. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, Zavod za kemiju prehrane gdje radi u zvanju asistenta od studenog 2002. godine. Sudjelovala je na više znanstvenih skupova.

Born in Zagreb in 1979. Graduated from high school in 1997. In 2002. graduated at Faculty of Pharmacy and Biochemistry, University of Zagreb, Department of Food Chemistry. Started her postgraduate studies at the same department in November, 2002. Participated in several scientific conferences.