Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Obavijest o postupku prijave slučajeva zlostavljanja, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja

Poštovane studentice i studenti,

Poštovane kolegice i kolege,

 Farmaceutsko-biokemijski fakultet osnovao je Povjerenstvo za zaprimanje pritužbi u slučajevima zlostavljanja, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja (skraćeno Povjerenstvo za pritužbe) kojem se mogu javiti svi studenti/ice i zaposlenici/ice Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji/e bi htjeli prijaviti uznemiravanje, zlostavljanje, kršenje načela ravnopravnosti spolova i povezane oblike diskriminacije s kojima su se susreli prilikom studiranja ili rada na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Članice povjerenstva za pritužbe su:

  1. prof. dr. sc. Živka Juričić — predsjednica Povjerenstva
  2. izv. prof. dr. sc. Gordana Maravić Vlahoviček — članica Povjerenstva
  3. doc. dr. sc. Sandra Šupraha Goreta — članica Povjerenstva
  4. Maja Čamber mag. iur. — članica Povjerenstva
  5. Sofia Shkunnikova, studentica — članica Povjerenstva

 

Prijave možete podnijeti članicama Povjerenstva e-poštom na adresu sigurnosni.kanal@pharma.hr ili putem online obrasca koji možete naći ovdje. Članice Povjerenstva, osim za zaprimanje prijava, stoje vam na raspolaganju i za informiranje i savjetovanje o temi.

Možemo se zamisliti na vašem mjestu i pretpostaviti da osjećate strah za svoj studij ili nelagodu od izlaganja, no jamčimo vam da ćemo vašim prijavama pristupiti s najvećom ozbiljnošću i da ćemo poštovati tajnost vaših podataka.

Sve članice Povjerenstva obvezale su se štititi vas, vaš identitet i bilo koju informaciju koju od vas zaprime, a svaku pritužbu (bila ona anonimna ili ne) procesuirati s maksimalnom razinom diskrecije, posvećenosti i senzibiliteta, u suradnji s nadležnim državnim tijelima i sukladno važećim Zakonima RH, te pravnim aktima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Molimo vas da ozbiljno shvatite sveukupnu problematiku kao i naš poziv za uspostavu komunikacijskog kanala za prijavu zlostavljanja, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja. Ujedno vas molimo da navedeni komunikacijski kanal koristite s maksimalnom odgovornošću i poštovanjem.

Svim sadašnjim i bivšim studenticama i studentima, kao i zaposlenicama i zaposlenicima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta stojimo na raspolaganju i pozivamo ih da nam se s povjerenjem obrate kako bismo za sve buduće generacije studentica i studenata izgradili bolju i odgovorniju instituciju, ali i društvo u cjelini.