Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

14.2.2024.

Upisi u ljetni semestar akad. god. 2023./2024.

Upisi u ljetni semestar akad. god. 2023./2024. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu provodit će se ONLINE na način da se prvo obavi upis putem Studomata, a zatim ispuni upisni obrazac. Upisi će se provoditi u razdoblju od 14.-23. veljače 2024.   Upisni obrazac bit će dostupan na Merlinu/Referada i web stranici Fakulteta od 14. veljače u 8:00 sati do 23. veljače u 16:00 sati . https://limesurvey.srce.hr/334515?newtest=Y&lang=hr •   Studenti koji su kao brucoši u ak. god. 2021./2022. , ak. god. 2022./2023. i ak. god. 2023./2024. prvi puta upisali prvu godinu studija ne pristupaju.   Studentska poslovnica vrši provjeru podataka i potvrđuje upis u ISVU sustavu. Molimo studente da obave upis čim imaju ostvarene sve uvjete. Jedan dan nakon provedenog upisa studentima će bit vidljiv raspored putem aplikacije Sceduly. Detaljne upute dostupne su u Merlinu/Referada. Svi upiti i zamolbe upućuju se isključivo na adresu stud-poslovnica@pharma.hr ili osobno u Studentskoj poslovnici.

7.2.2024.

ODLUKU O PROVOĐENJU IZBORA za izbor povjerenika radnika za zaštitu na radu

ODLUKU O PROVOĐENJU IZBORA za izbor povjerenika radnika za zaštitu na radu

1.2.2024.

SUZG: DRUGI DIO natječaja za stipendiju za studentsku razmjenu u ak. god. 2024./2025. - bilateralne međusveučilišne razmjene

Poštovani,   Objavljen je i drugi dio natječaja za studentske razmjene u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene za ak. god. 2024./2025., na poveznici:   https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-stipendiju-za-studentsku-razmjenu-u-ak-god-20242025-drugi-dio/

1.2.2024.

SUZG: Natječaj za stipendiju za studentsku razmjenu u ak. god. 2024./2025. - bilateralne međusveučilišne razmjene

Poštovani,   Sveučilište u Zagrebu objavljuje natječaj za studentske razmjene u ak. god. 2024./2025. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene. Detalji natječaja dostupni su na našim mrežnim stranicama na poveznici: https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-stipendiju-za-studentsku-razmjenu-u-ak-god-20242025/.

24.1.2024.

Odluka o raspisivanju izbora za povjerenika radnika za zaštitu na radu-objava na mrežnoj stranici Fakulteta

Odluka o raspisivanju izbora za povjerenika radnika za zaštitu na radu-objava na mrežnoj stranici Fakulteta

19.1.2024.

Obavijest o objavi II. kruga dodjele državnih STEM stipendija

Poštovani studenti, obavještavamo Vas da je objavljen II. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/. Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi (listi). Studenti koji su na rang-listi (listi) u kvoti, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti koji su se prijavili na Javni poziv, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi (listi) provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr. Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do četvrtka, 25. siječnja 2024. godine, do 12 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN računa koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije. Važna napomena: Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora. Ako u navedenom roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju. Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr označiti Ne prihvaćam stipendiju. Liste i rang-liste izrađene su u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 70/2023.) Napominjemo, lista studenata kojima visoka učilišta nisu pravodobno evidentirala podatke o prosjeku ocjena (ECTS bodova) i/ili prosjeku studija u STEM aplikaciji nalaze se na listi Studenti kojima nisu evidentirani podatci koja je dostupna u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr. Dodatno, pozivamo vas da redovito pratite mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

18.1.2024.

Pliva - oglas za studentski posao

Zapošljavamo: STUDENTE ZA RAD U ODJELU STERILNE PROIZVODNJE (m/ž)

15.1.2024.

„It Starts With You“: vi ste najzaslužniji za vaše mentalno zdravlje

Tim Evaluacije i ove godine nastavlja s projektom „It Starts With You“! Ovaj projekt se sastoji od skupa radionica kojima je cilj upoznati sve zainteresirane s najčešćim temama mentalnog zdravlja. Stručnjaci iz različitih područja će na seriji radionica predočiti izazove s kojima se studenti često susreću, njihove podloge,  primjere rješenja te normalizirati razgovor o mentalnom zdravlju. Prva radionica će se održati 17. siječnja u 18 sati u dvorani B2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a tema će biti Suočavanje s negativnim mislima. Predavanje će održati Jelena Ćubelić, magistra psihologije i kognitivno-bihevioralni psihoterapeut u edukaciji te će nam objasniti koja je podloga negativnih misli i kako ih prepoznati, izazvati i pretvoriti u racionalne misli. Naslov druge radionice je Prokrastinacija – koja je podloga i kako je izbjeći, a održat će ju Mateja Marinić, magistra edukacijske rehabilitacije i edukantica transakcijske analize, smjer psihoterapija, 30. siječnja također u 18 sati u dvorani B2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Cilj ove radionice je pružiti osnovne uzroke nastanka prokrastinacije i predložiti praktične savjete kako se s njom suočiti, što je posebno korisno za ovo nadolazeće razdoblje ispita.  Nove radionice će se održati i u veljači i ožujku, a za više detalja o njima pratite našu web stranicu kao i društvene mreže.  Na svakoj radionici sudionici će imati priliku osvojiti jednu nagradnu knjigu. Nagradna knjiga za prvu radionicu je “Iznova ispiši stranice svog života” autorica Anna de Simone i Ana Maria Sepe, koja čitatelje vodi na put istraživanja njihove osobnosti koristeći znanstveno dokazane psihološke teorije. Na drugoj radionici jedna će osoba imati priliku dobiti “Dnevnik mentalnoga zdravlja” autorica Blanke Orhanović, Grete Gomblar i Karle Lončarić iz udruge kako si? u kojem se daju lekcije i tehnike kojima se radi na tjelesnom, misaonom i emocionalnom doživljavanju, odnosu prema samome sebi i socijalnim odnosima s drugim ljudima. Svi zainteresirani za ove teme te oni koji žele naučiti više o mentalnom zdravlju kao i o sebi samima, za sudjelovanje na radionicama mogu se prijaviti putem forme.  Saznajte više! Ako želite pročitati više blogova i saznati sve o projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.  

5.1.2024.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU EDUKACIJE ZA MENTORE NA STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU STUDENATA FARMACIJE

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU EDUKACIJE ZA MENTORE NA STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU STUDENATA FARMACIJE  Edukacija će se održati u hibridnom obliku- uživo u Hrvatskom liječničkom domu, Šubićeva 9, Zagreb, te on-line, u petak, 9. veljače 2024., od 9:00 do 13:00 sati. Potrebno se prijaviti na https://forms.gle/64kLc9jZYx9KbF3D7 i uplatiti kotizaciju u iznosu 50 EUR.

3.1.2024.

Pliva - oglas za studentski posao

Zapošljavamo: STUDENTE ZA POMOĆ U ODJELU FARMAKOVIGILANCIJE (m/ž) Zbog povećanog obujma posla tražimo motivirane studente koji su spremni učiti o području farmakovigilancije te pomoći u prikupljanju i obradi prijavljenih slučajeva nuspojava.