Preskočite na glavni sadržaj

Zavod za fizikalnu kemiju

Tijekom cjelovite obnove zgrade Fakulteta u Kovačićevoj 1, uredi i znanstveno-istraživački laboratoriji Zavoda smješteni su na adresi Slavonska avenija 22D. Laboratorijske vježbe u okviru kolegija Zavoda izvode se u studentskim laboratorijima na adresi Ulica kneza Domagoja 2.
 
Znanstveno-istraživačka aktivnost Zavoda obuhvaćaju temeljna istraživanja strukture, reakcija i međusobnih interakcija u kemijski i biokemijski važnim sustavima i procesima pri čemu se koriste metode kemijske kinetike, spektroskopije, termodinamike i računske kemije.
U okviru kolegija Fizikalna kemija studenti mogu upoznati termodinamičke sustave i procese, razumjeti osnovna načela termodinamike, elektrokemije, spektroskopije i kemijske kinetike i znati kako ih primjeniti u istraživanju strukture i svojstava molekula i kemijskih procesa. Kolegij  daje temeljna znanja i vještine potrebne za svladavanje stručnih kolegija oba studija pri čemu se mogu steći znanja potrebna za definiranje, analiziranje i predlaganje postupaka modernih fizikalno-kemijskih metoda, tehnika i instrumentacije vezanih uz istraživanje, razvoj, proizvodnju, osiguravanje kvalitete i analizu lijekova i drugih farmaceutskih proizvoda te u području laboratorijske dijagnostike.

Tehničko osoblje

Željka Glassl, tehnički suradnik-laborant

Kolegiji

Sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studiji
 
Obavezni kolegij
  • Fizikalna kemija 
Izborni kolegiji
  • Fizikalno-kemijske metode u biomedicini
Zaposlenici

O nama

Pretraživanje

Vrh