Preskočite na glavni sadržaj

Mobilnost studenata

Erasmus+ studijski boravak

Mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka uključuje dvije mogućnosti:
  1. slušanje i polaganje odabranih predmeta (minimalno 25 ECTS-a po semestru, odnosno za 5 mjeseci mobilnosti)
  2. izradu diplomskog rada (neovisno o ECTS bodovima)
 
Erasmus+ studijski boravak može se ostvariti na jednom od sedam sveučilišta s kojima FBF ima sklopljen Erasmus+ sporazum. (poveznica na partnerska sveučilišta)
 
Prijava za studijski boravak može uključivati kombinaciju studijskoga boravka i kratke stručne prakse (stručne prakse kraće od dva mjeseca) ako se održavaju na istom
sveučilištu, isključivo uz prethodno odobrenje inozemnoga sveučilišta.
 
Erasmus+ razmjena može trajati najmanje 2, a najdulje 12 mjeseci, a može se ostvariti u programskim zemljama  koje uključuju države članice EU i treće zemlje pridružene programu: Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska.
 
Erasmus+ studenti oslobođeni su plaćanja školarine na partnerskim sveučilištima. Studenti ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijele studentske razmjene.
 
Erasmus+ studijski boravak mogu ostvariti redovni i izvanredni studenti integriranih prijediplomskih i diplomskih studija te poslijediplomskih studija.
Mobilnost može biti fizička ili kombinirana (kombinacija fizičke i virtualne, pri čemu fizička mobilnost mora trajati najmanje 60 dana).
Natječaji za Erasmus+ studijski boravak objavljuju se na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu (http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/).
Kriterije za rangiranje studenata prijavljenih na Erasmus+ SMS natječaj za 2023./24. možete naći ovdje.
Više informacija o Erasmus+ studijskom boravku dostupno je na poveznici http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/studijski-boravak/erasmus/.
Pozivamo studente zainteresirane za Erasmus+ studijski boravak da se jave mailom ECTS koordinatorici prof. dr. sc. Aniti Hafner na anita.hafner@pharma.unizg.hr.
 
Erasmus+ stručna praksa

Mobilnost studenata u svrhu stručne prakse  može se ostvariti u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i sveučilištima u državama članicama
EU i trećim zemljama pridruženim programu (Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska), a može trajati najmanje 2 i najdulje 12 mjeseci.
 
Stručna praksa treba biti tematski povezana sa studijem na matičnom fakultetu. ECTS koordinator fakulteta odobrava prijavu studenta i njegov odabir stručne prakse.
 
Erasmus+ stručnu praksu mogu ostvariti redovni i izvanredni studenti integriranih prijediplomskih i diplomskih studija te poslijediplomskih studija.
 
Studenti koji planiraju završiti studij u narednim mjesecima mogu otići na stručnu praksu, ali se moraju prijaviti na Natječaj i biti odabrani prije završetka studija.
Mobilnost može biti fizička ili kombinirana (kombinacija fizičke i virtualne, pri čemu fizička mobilnost mora trajati najmanje 60 dana).
Natječaji za Erasmus+ stručnu praksu objavljuju se na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu (http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/).
Osnovni princip dodjele financijske potpore je prema redoslijedu zaprimanja prijava.
Više informacija o Erasmus+ stručnoj praksi dostupno je na poveznici http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/strucna-praksa/erasmus/
Pozivamo studente zainteresirane za Erasmus+ stručnu praksu da se jave mailom ECTS koordinatorici prof. dr. sc. Aniti Hafner na anita.hafner@pharma.unizg.hr.
 
Bilateralna razmjena temeljem međusveučilišnih sporazuma

Bilateralna razmjena temeljem međusveučilišnih sporazuma temelji se na bilateralnim ugovorima koje Sveučilište u Zagrebu sklapa sa stranim sveučilištima. Razmjena studenata samo je jedna od aktivnosti koje takvi sporazumi predviđaju. Trajanje razmjene je minimalno 3 mjeseca, a maksimalno 12 mjeseci, a određuje se prema pozivnom pismu prihvatnog sveučilišta.
Studenti u razmjeni oslobođeni su plaćanja školarine na prihvatnim sveučilištima. Studenti ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijele studentske razmjene.
Natječaji za bilateralnu razmjenu objavljuju se na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu (http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/).
Odabir kandidata vrši Odbor za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.
Više informacija o bilateralnim razmjenama možete naći ovdje. (http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/studijski-boravak/bilateralna-razmjena/)
Pozivamo studente zainteresirane za bilateralnu razmjenu da se jave mailom ECTS koordinatorici prof. dr. sc. Aniti Hafner. 

Iskustva studenata
 

Pretraživanje

Vrh