Preskočite na glavni sadržaj

Profesori Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta na listi 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika

Profesori Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta na listi 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika
Nedavno je istraživački tim profesora Johna P.A. Ioannidisa sa Sveučilišta Stanford objavio ovogodišnju listu 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika za 2022. godinu kao i cjeloživotnu znanstvenu karijeru.

Na listi za 2022. godinu nalazi se 108 znanstvenika iz Republike Hrvatske, od čega 46 sa Sveučilišta u Zagrebu. Od toga, čak 5 znanstvenika (profesori Gordan Lauc, Ana-Marija Domijan, Mario Jug, Ivan Kosalec i Nora Nikolac Gabaj) dolazi s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (11%)! Na listi 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika u cjeloživotnoj znanstvenoj karijeri nalazi se 75 znanstvenika iz Republike Hrvatske, od čega 28 sa Sveučilišta u Zagrebu. Od toga, čak dvoje znanstvenika (profesorice Ana Marija Domijan i Nora Nikolac Gabaj) dolazi s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (7%)!

Bitno je istaknuti da Fakultet zapošljava relativno mali broj znanstvenika te se time po udjelu znanstvenika na listi u ukupnom broju znanstvenika na sastavnici, Farmaceutsko-biokemijski fakultet pozicionira kao vrlo utjecajna znanstvena institucija Sveučilišta u Zagrebu!

Čestitamo našim profesorima i njihovim suradnicima te ističemo kako smo ponosni na znanstvenu aktivnost naših zaposlenika!
 

Pretraživanje

Vrh