Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

9. CPSA kongres

Od 13. do 15. listopada u Studentskom centru u Zagrebu održao se 9. Kongres u organizaciji Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA). Ovogodišnja tema bila je "Sami protiv sebe - Interdisciplinarni pristup autoimunim bolestima".
Više od 250 studenata kroz tri je dana sudjelovalo u predavanjima, radionicama i društvenim sadržajima kroz koje su usvojili dodatna znanja u području autoimunih bolesti. Na popisu predavača našla se i naša profesorica Jerka Dumić koja je održala plenarno predavanje, ali i profesorice Petra Turčić i Maja Ortner Hadžiabdić te naslovni docent Marko Žarak. Radionice su održale profesorica Dubravka Vitali-Čepo te asistentica Dora Belec.

Dojmove o samom kongresu podijelio nam je Nikola Bišćan, predsjednik Organizacijskog odbora kongresa: "Trebat će mi još neko vrijeme da u potpunosti posložim dojmove, ali već sad mogu reći da sam izuzetno zadovoljan ovogodišnjim Kongresom! Već za vrijeme Kongresa su mi ljudi prilazili i govorili kako im je sjajno na Kongresu, a zadovoljstvo Kongresom potvrđuju i ankete o dojmovima koje su sudionici ispunjavali. Posebnu čast predstavlja što su i predavači, čija su predavanja bila dijelom edukativnog programa Kognresa, imali riječi hvale za organizaciju. Dvije stvari zbog kojih sam posebno sretan oko ovogodišnjeg Kongresa su jako dobra atmosfera koja je bila prisutna cijelo vrijeme te sklad i timski duh koji je Organizacijski odbor pokazivao čitavo vrijeme organizacije, a posebice tri dana kada se sam Kongres odvijao."

Ponosni smo na naše studente i njihov tradicionalni CPSA kongres!